Numeroase intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație

Marți, 18 Iunie 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Numeroase interventii pentru stingerea incendiilor de vegetatie | imaginea 1 În ultimele ore, pompierii din Giurgiu și Mihăilești au intervenit pentru stingerea a șapte incendii de miriște, culturi și vegetație uscată, în următoarele localități:

  • Copaciu - a ars miriște, pe o suprafață de aproximativ 3.000 mp. Au fost salvate culturile de grâu și orz din apropiere;
  • Cucuruzu - au ars vegetație uscată, pe o suprafață de circa un ha și 10 tone de deșeuri menajere;
  • Milcovățu - au ars aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată. A fost salvată o locuință aflată aproape de locul producerii incendiului;
  • Băneasa - au ars aproximativ două ha de vegetație uscată și deșeuri menajare;
  • Letca Veche - a ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 500 mp, în curtea unei case nelocuite;
  • Cetatea - au ars vegetație uscată și deșeuri menajere, pe o suprafață de aproximativ două ha;
  • Bălanu - au ars aproximativ șapte ha de vegetație uscată pe canalul de desecare și cultură de grâu.

Cel mai probabil incendiile au fost provocate de focul în aer liber lăsat nesupravegheat.

🔥 Arderea miriștilor sau a vegetației uscate este interzisă, potrivit legislației privind protecția mediului.

⛔️ Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.