Mașină avariată, după ce un copac a căzut peste ea

Vineri, 05 Iulie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Masina avariata  dupa ce un copac a cazut peste ea | imaginea 1 O mașină parcată pe stradă Primăverii din municipiul Botoșani a fost avariată, după ce un copac a căzut peste ea. S-a întâmplat marți, 2 iulie a.c.

Apelul la 112 a fost făcut de o femeie care trecea prin zonă. La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de intervenție, dotată cu accesorii specifice pentru tăierea copacului și au înlăturat pericolul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Până miercuri dimineață, 3 iulie a.c., județul Botoșani s-a aflat sub o atenționare meteorologică tip Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică. Acesta s-a manifestat prin perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, descărcări electrice și grindină.

Deoarece există riscul producerii unor inundații locale, pompierii recomandă cetățenilor să:

  • curețe șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;
  • nu arunce gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei;
  • construiască bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă, în caz de inundație;
  • urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor;
  • în cazul unei situații de urgență reale, sesizați evenimentul la numărul unic 112.

De asemenea, în caz de vânt puternic, trebuie respectate următoarele măsuri:

  • fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;
  • nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;
  • parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;
  • îndepărtați copacii sau ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale; ▪ nu atingeți firele căzute la pământ.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.