Intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase

Marți, 26 Noiembrie 2024Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Interventii in urma fenomenelor meteo periculoase | imaginea 1 În contextul fenomenelor meteorologice prognozate, pompierii militari cărășeni au intervenit în 14 situații pentru îndepărtarea acoperișurilor sau a elementelor de acoperiș căzute sau aflate în pericol de cădere, 10 în municipiul Reșița și 4 în Caransebeș.

În urma acestora, au fost avariate și 3 autoturisme parcate în zonă. De asemenea, pompierii au acționat cu promptitudine pentru îndepărtarea copacilor și a stâlpilor doborâți de vânt, care au căzut peste firele de electricitate sau pe carosabil.

Intervențiile s-au derulat în localitățile Reșița, Caransebeș, Oravița, pe DN 58, Carașova, pe DJ 581, Rafnic, pe DJ 582, între Gărâna și Brebu Nou, pe DN 68, între Obreja și Glimboca, precum și pe DJ 581, între Lupac și Goruia.

Totodată, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Măureni a intervenit pentru degajarea unui stâlp căzut între localitățile Șoșdea și Măureni. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Județul Caraș-Severin s-a aflat sub incidența a două avertizări de tip cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului și unul de viscol puternic, ninsori abundente, valabil pentru zona muntoasă. De asemenea, este în vigoare un cod roșu de viscol foarte puternic la altitudini de peste 1700 m.

❗Vă recomandăm să evitați pornirea la drum pe timp de viscol sau ninsoare, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

❗️În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

❗Verificați dacă sistemul de încălzire funcționează și asigurați-vă că aveți plinul de combustibil făcut.

❗Este indicat să aveți la dumneavoastră mâncare, apă și o pătură, în cazul în care rămâneți blocați în autoturism.

❗Aveți grijă ca bateria telefonului să fie încărcată. Pentru orice situație care vă poate pune viața în pericol, apelați numărul unic de urgență 112!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.