Pompierii militari alături de copiii din centrele de plasament

Duminică, 10 August 2014Constanța

Pompierii militari alaturi de copiii din centrele de plasament | imaginea 1 În scopul prevenirii evenimentelor cu consecinţe deosebit de grave asupra vieţii şi bunurilor, copiii prezintă o vulnerabilitate ridicată în ceea ce priveşte expunerea la anumite situaţii de urgenţă.

Astfel, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa desfăşoară, în cursul lunii august, la nivelul centrelor de plasament din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, o serie de activităţi ce au drept obiective informarea şi educarea publică în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Până în acest moment, s-au desfăşurat asemenea activităţi la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam” şi „Antonio”, unde au participat 68 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, dar şi 14 adulţi, angajaţi ai centrelor de plasament.

Pompierii militari alaturi de copiii din centrele de plasament | imaginea 2 În cadrul acestor întâlniri, pompierii militari le-au prezentat copiilor aspecte care privesc modul de acţiune şi reacţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, fiindu-le înmânate materiale de informare preventivă, în vederea prevenirii producerii de evenimente negative, precum şi menţinerii unui grad ridicat de siguranţă în rândul acestora.

Activităţile desfăşurate se înscriu în seria acţiunilor de informare preventivă derulate în cadrul campaniei „Vreau să previn!”, cu scopul de a preveni manifestarea riscurilor care ameninţă viaţa şi bunurile cetăţenilor şi creşterea nivelului de informare al acestora.

Pompierii militari alaturi de copiii din centrele de plasament | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.