Copiii, învățați cum să se protejeze în situaţii de urgenţă

Duminică, 01 Februarie 2015Mehedinți

Copiii  invatati cum sa se protejeze in situatii de urgenta | imaginea 1 Incendiile sunt cele mai frecvente situaţii de urgenţă care se manifestă pe teritoriul judeţului nostru, dar şi în ţară. Plecând de la consecinţele devastatoare ale focului necontrolat, necesitatea cunoaşterii şi aplicării normelor de prevenire şi mijloacelor de intervenţie pentru stingerea incendiilor, constituie o prioritate a educaţiei cetăţeneşti încă din copilărie.

Pregătirea copilului pentru a-şi apăra viaţa în situaţii de urgenţă nu poate fi omisă din întreaga activitate de educare a omului.

Având ca obiectiv prioritar prevenirea izbucnirii incendiilor în unităţile de învăţământ, dar şi instruirea cadrelor didactice şi elevilor în ceea ce priveşte modul de comportare în situaţii de urgenţă, cadrele Inspecţiei de prevenire din cadrul ISU „Drobeta”, desfăşoară activităţi de control şi informare preventivă care se finalizează cu exerciţii de evacuare a unităţilor de învăţământ, măsură obligatorie în cazul producerii unui incendiu în unitatea şcolară. Astfel de activităţi s-au desfăşurat, astăzi, la Liceul Tehnologic Special „Drobeta”, acolo unde învaţă elevi cu dizabilităţi, dar şi la Grădiniţa nr. 7 din municipiul Dr.Tr.Severin.

Copiii  invatati cum sa se protejeze in situatii de urgenta | imaginea 2 În cadrul activităţilor de informare, elevii au vizionat filmuleţe educative cu imagini relevante despre situaţiile de urgenţe şi au primit pliante cu reguli de comportare în astfel de situaţii, filmuleţe fiind adaptate nivelului de vârstă. Elevii au interacţionat pozitiv cu cadrele ISU „Drobeta”, încântaţi de prezenţa pompierilor în mijlocul lor şi fiind interesaţi de manifestarea situaţiilor de urgenţă, de modul de comportare, dar şi de modul de intervenţie al pompierilor.

Pe timpul acestor activităţi, atât elevii, cât şi cadrele didactice de la cele două unităţi de învăţământ, au fost testaţi privind modul de comportare într-un incendiu, prin desfăşurarea unor exerciţii de evacuare. Activitatea de la Grădiniţa nr. 7 s-a finalizat cu promisiunea micilor preşcolari că nu se vor juca cu focul.

Activităţile de control şi informare preventivă vor continua, şi în acest an, pe tot parcursul activităţii de învăţământ, în unităţile şcolare din judeţul nostru.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.