Activităţi de Informare Preventivă şi Pregătire a Populaţiei

Joi, 26 Martie 2015Bihor

Activitati de Informare Preventiva si Pregatire a Populatiei | imaginea 1 La începutul acestei săptămâni, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana” al judeţului Bihor, în colaborare cu reprezentanţii zonali ai E.ON România, au susţinut în localitatea Valea lui Mihai lecţii de informare preventivă destinate elevilor din cadrul Şcolii Gimnaziale „Zelk Zoltan” din Valea lui Mihai, respectiv din cadrul Şcolii Gimnaziale „Gaspar Andras” din Biharia.

Activitatea face parte din seria de acţiuni derulate în cadrul Campaniilor Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Risc. Siguranţa nu este un joc de noroc!” şi „Nu tremur la cutremur”. Lecţiile deschise au presupus familiarizarea elevilor cu măsurile ce trebuie respectate în scopul reducerii incidentelor de natura incendiilor, exploziilor, etc., cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi cu modul adecvat de comportare în cazul producerii unui incendiu ori a unui seism.

În vederea materializării obiectivelor celor două campanii în rândul copiilor şi adolescenţilor, de la începutul acestui an, Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana” a organizat şi desfăşurat în unităţile şcolare din judeţ, peste 80 de exerciţii de simulare a producerii unor situaţii de urgenţă, preşcolarii şi elevii învăţând în mod practic, cum să-şi protejeze viaţa în cazul declanşării tipurilor de riscuri generatoare de astfel de evenimente.

Totodată, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana” va fi prezent sâmbătă, 28 martie a.c., între orele 17.00-19.00, în complexul comercial Era Shopping Park Oradea, unde, prin intermediul prezentărilor, discuţiilor, jocurilor educative, exerciţiilor practice (inclusiv de prim ajutor) şi al altor activităţi interactive , va desfăşura acţiuni de pregătire şi educaţie preventivă a copiilor în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.