Amendă aplicată de ISU Mehedinţi pentru incendierea terenurilor

Marți, 26 Februarie 2019Mehedinți
Sursa Foto: ISU Mehedinți

Amenda aplicata de ISU Mehedinti pentru incendierea terenurilor | imaginea 1 Un bărbat din localitatea Şimian a fost sancţionat joi, 21 februarie, a.c., pentru incendierea vegetaţiei uscate fără luarea măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor.

La faţa locului s-au deplasat doi inspectori din cadrul Inspecţiei de Prevenire, care au luat măsurile legale privind incendierea vegetaţiei uscate şi au aplicat o amendă în cuantum de 1000 de lei. Pentru împiedicarea extinderii incendiului şi stingerea acestuia, a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr. Tr. Severin, cu o autospecială cu apă şi spumă.

Având în vedere că, în ultimele zile, pompierii mehedinţeni au acţionat pentru stingerea mai multor incendii izbucnite la vegetaţie uscată pe raza județului Mehedinţi, inspectorii de prevenire vor prioritiza activitățile de control, punând un accent deosebit pe identificarea utilizatorilor de terenuri unde au loc arderi necontrolate.

Atragem atenţia cetăţenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi (depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii etc.) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2500 lei.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.