Întrunire naţională la nivel de inspecţie de prevenire

Sâmbătă, 15 Iunie 2019Cluj
Sursa Foto: ISU Cluj

Intrunire nationala la nivel de inspectie de prevenire | imaginea 1 Să găsești punctele vulnerabile privind securitatea la incendiu ale unei construcții nu este un lucru ușor de făcut. Iar nu de puține ori, inspectorii biroului de avizare-autorizare găsesc aceste ”puncte slabe” chiar din momentele când primesc primele planuri ale unei viitoare construcții.

Domeniul construcțiilor a fost și se află mereu în transformare. Noi metode de construcții, noi preferințe de amenajare, noi materiale și noi tehnologii menite să ne simplifice viața apar mereu pentru a fi incluse în viitoarele construcții. Însă noi le vom rezuma mereu la aceeași întrebare: ”Va fi periclitată siguranța celor care vor folosi pe viitor clădirea?”.

Soluțiile le găsim alături de constructori sau viitorii proprietari, chiar dacă acest lucru se face navigând prin sute de prevederi ale actelor normative și ale stasurilor pentru construcții, ce trebuie respectate ad litteram când se ridică noile construcții sau se modifică spațiile deja existente.

Pompierii clujeni au găzduit pentru o săptămână adjuncții șefiilor inspecțiilor de prevenire, respectiv șefii structurilor de avizare-autorizare din toată țara, care printre miile de planuri de construcții și acte specifice pe care trebuie să le studieze în detaliu, s-au întrunit pentru a discuta noile modificări ce trebuie incluse în viitoarele acte normative, în privința securității la incendiu și a instalațiilor speciale pentru detectarea și stingerea incendiilor.

Au avut ocazia să realizeze o demonstrație practică privind comportarea la foc a pereților din gips-carton și a elementelor de etanșare, dar și să discute aspectele ce țin de utilizarea elementelor vitrate, rezistente la foc și fațadele cortină.

Domnilor, știm că nu aveți o misiune ușoară, știm că lupta voastră pentru siguranță începe cu mult înainte de a exista o clădire, drept pentru care dorim să VĂ MULȚUMIM pentru sârguința și abnegația voastră atunci când duceți la bun sfârșit fiecare detaliu ce ține de siguranța #noastră.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.