Prevenirea incendiilor, o prioritate a pompierilor

Marți, 09 Iulie 2019Harghita
Sursa Foto: ISU Harghita

Prevenirea incendiilor  o prioritate a pompierilor | imaginea 1 Specialiştii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Harghita au desfăşurat, în săptămâna 1 - 5 iulie, a.c., un control tematic inopinat la un operator economic din Miercurea-Ciuc, care are constituit, din aprilie 2017, Serviciu Privat pentru Situații de Urgență (SPSU).

O parte importantă a activităţii a constat în verificarea modului de organizare a echipelor de primă intervenție ale operatorului economic, prin desfășurarea unui exerciţiu în cazul producerii unui incendiu, conform unei situaţii tactice create, specifică domeniului de activitate. Concomitent, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea-Ciuc au derulat o acțiune de recunoaștere în teren în zona de dispunere a acestui obiectiv cu grad ridicat de risc de incendiu din zona de competență.

A avut loc o instruire cu personalul SPSU privind respectarea procedurilor de intervenție în cazul producerii unui incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.