A fost prins dând foc şi a fost sancţionat cu amendă de 2500 de lei!

Luni, 23 Septembrie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

A fost prins dand foc si a fost sanctionat cu amenda de 2500 de lei | imaginea 1 Așa cum s-a mai precizat în comunicatele de presă remise zilele acestea, pentru descurajarea și stoparea celor care își incendiază vegetația uscată de pe terenurile agricole, pompierii militari, împreună cu polițiștii, efectuează patrulări în zonele în care se observă ori sunt anunțate astfel de evenimente.

Vineri seara, 20 septembrie, a.c., în jurul orei 18.30, pe timpul efectuării unei patrulări, pompierii au sesizat că pe raza localității Răzmirești se manifesta un incendiu de vegetație uscată, pe un teren agricol. Ajunși la fața locului, militarii au găsit proprietarul care folosea intenționat sursa de aprindere pentru distrugerea resturilor vegetale.

În cel mai scurt timp, la locul cu pricina a fost solicitat și a ajuns rapid personalul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Teleorman care a sancționat proprietarul, conform prevederilor legale, cu amendă de 2500 de lei. Pentru luarea măsurilor care se impun în astfel de situații, la fața locului a interevenit și un echipaj de poliție.

Conform protocolului de colaborare între IGSU, APIA si GNM, pompierii au luat coordonatele terenurilor agricole și le-au transmis instituțiilor menționate pentru aplicarea prevederilor legale din domeniul lor de activitate.

Pompierii teleormăneni reamintesc tuturor proprietarilor de terenuri agricole faptul că, potrivit legislației în vigoare, incendierea vegetației uscate este interzisă, acest lucru putând fi sancționat atât de pompieri, cât și de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură sau Garda Națională de Mediu.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.