Exercițiu de evacuare și intervenție în cazul producerii unui cutremur, la Liceul Tehnologic "Petofi Sandor" din Dăneşti

Duminică, 01 Martie 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Exercitiu de evacuare si interventie in cazul producerii unui cutremur  la Liceul Tehnologic  Petofi Sandor  din Danesti | imaginea 1 Marţi, 26 februarie, a.c., în comuna Dănești, cu ocazia exercițiului de alarmare publică s-a desfășurat un exercițiu de evacuare și intervenție a SVSU Dănești în cazul producerii unui cutremur, la Liceul Tehnologic "Petofi Sandor" din localitate.

Scenariul exercițiului a presupus evacuarea personalului liceului (peste 300 de elevi, cadre didactice, personal auxiliar şi nedidactic) și intervenția Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dănești pentru înlăturarea efectelor negative în urma unui seism ce a afectat clădirea unității de învățământ.

Obiectivele urmărite au vizat antrenarea şi verificarea personalului Comitetului Local pentru Situații de Urgență şi a centrului operativ pe timpul exercițiului de alarmare şi evacuare, verificarea funcționării echipamentelor de înştiințare-alarmare, cunoaşterea şi executarea operațiunilor de intervenție pentru limitarea efectelor situației de urgență, de către personalul SVSU, precum şi modul de realizare a cooperării, cu alte forțe şi mijloace, la nivelul localității.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.