Controale de prevenire la spitalele din Odorheiu Secuiesc, Toplița și Gheorgheni

Duminică, 28 Februarie 2021Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Controale de prevenire la spitalele din Odorheiu Secuiesc  Toplita si Gheorgheni | imaginea 1 Siguranța în spitale este absolut esențială pentru toți, drept urmare, în ultimele două săptămâni, s-au desfășurat controale de prevenire la Spitalele Municipale din Odorheiu Secuiesc, Toplița și Gheorgheni.

Specialiștii Inspecției de Prevenire au organizat sesiuni de pregătire a personalului de la locul de muncă, exerciții de evacuare în caz de incendiu din secțiile prevăzute în scenariile tactice, dar și exerciții cu forțe și mijloace în teren, pentru verificarea modului de intervenție a echipajelor subunităților ISU “Oltul” Harghita din Odorheiu Secuiesc, Toplița și Gheorgheni.

De asemenea, au fost verificate modul de intervenție și reacția personalului de la locul de muncă. În cazul producerii unei situații de urgență generate de un incendiu la o unitate spitalicească cu paturi, prima intervenție a personalului de la locul de muncă, viteza de reacție acestuia, aplicarea în practică a procedurilor existente și evacuarea persoanelor asistate din zonele de risc sunt esențiale.

Principalele obiective ale exercițiilor au fost: verificarea modului de organizare a evacuării și a primei intervenții, de către personalul de pe locul de muncă, antrenarea personalului din serviciile profesioniste și a personalului de pe locul de muncă, precum și verificarea traseelor și zonelor de amplasare a tehnicii de intervenție, în cazul producerii unui incendiu.

În săptămâna 22 - 28 februarie a.c., vor fi organizate astfel de activități preventive la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.