100 de copii, dornici să învețe cum să se comporte pentru a fi în siguranță

Marți, 31 August 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

100 de copii  dornici sa invete cum sa se comporte pentru a fi in siguranta | imaginea 1 Emoționați, curioși și dornici să învețe cum să se comporte pentru a fi în siguranță acasă, la școală, pe stradă sau în grupul de prieteni. Așa i-au așteptat, joi, 26 august a.c., cei 100 de copii din comuna Concești, care participă la tabăra “Pridvorul Satului”.

Pompierii botoșăneni le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că este vorba de incendii, inundații sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate. Cu ajutorul manechinelor au învățat cum să acorde primul ajutor.

Viteza, forța, rezistența și îndemânarea le-au fost testate prin parcurgerea unor trasee tehnico-aplicative. Pentru cei mici, cea mai mare provocare a fost misiunea de salvare a doi ursuleți de pluș. Au avut de parcurs un traseu ce a implicat trecerea printr-un tunel, urcarea pe un tobogan, alergarea printre jaloane şi stingerea unui incendiu imaginar.

Curajul, responsabilitatea şi mândria de a fi salvator s-au citit în ochii fiecărui copil care a participat la cea mai inedită acțiune a pompierilor botoşăneni. Eforturile depuse de copii au fost răsplătite de pompieri cu dulciuri.

Activitatea s-a bucurat de sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Concești și al voluntarilor din cadrul programului național “Salvator din pasiune”. Dincolo de imagini sunt trăiri!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.