Campania de informare „Un cămin sigur pentru copilul tău!“ continuă în satele din Botoşani

Luni, 16 August 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Campania de informare  Un camin sigur pentru copilul tau   continua in satele din Botosani | imaginea 1 „Un copil NU trebuie să fie lăsat singur în casă, într-o încăpere unde arde focul în sobă “,❗„Un copil NU trebuie să fie lăsat singur la scăldat, în locuri neamenajate”,❗„Medicamentele trebuie să fie depozitate în locuri unde copilul nu are acces”.

Aceste sfaturi, dar și altele asemănătoare, au fost transmise marţi, 10 august a.c., celor peste 200 de părinți și copii din comuna Cristești, de către pompierii botoșăneni, în cadrul campaniei de informare, conștientizare și responsabilizare a adulților „Un cămin sigur pentru copilul tău!“.

Salvatorii botoşăneni le-au arătat părinților, bunicilor și celor care au în grija copilași, care sunt pericolele la care sunt expuși cei mici în propriile locuințe, dar și măsurile ce trebuie luate pentru a fi evitate astfel de accidente.

În timp ce adulții au învățat cum să prevină accidentele casnice sau cum să acorde primul ajutor în astfel de situații, cei mici au participat la o acțiune interactivă cu rol educativ în domeniul situațiilor de urgență, condusă de mascota inspectoratului, Pompierul Sam.

Îmbrăcați în costume de intervenție, micii pompieri au deschis o uşă, au trecut printr-un tunel, au salvat un ursuleț de pluș de pe tobogan, au alergat printre jaloane şi au stins un incendiu imaginar. Au fost răsplătiți cu dulciuri și multe aplauze.

Pompierii le-au vorbit copiilor și despre cum să prevină o situație de urgență și cum să se comporte în cazul producerii unui eveniment nedorit, dar și cum să procedeze atunci când descoperă muniție rămasă neexplodată.

Toți participanții au avut posibilitatea să învețe practic să acorde primul ajutor. Curajul, responsabilitatea şi mândria de a fi salvator s-a citit în ochii fiecărui copil care a participat la acțiune, mulți dintre ei mărturisind că vor să devină pompieri.

Pentru realizarea obiectivului campaniei, pompierii botoşăneni s-au bucurat de sprijinul Primăriei Cristești, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești, a cadrelor didactice de la școlile din comună și satele aparținătoare și al voluntarilor din cadrul programului național „Salvator din pasiune”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.