20 de suflete monahale s-au instruit în domeniul situațiilor de urgență

Marți, 14 Iunie 2022Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

20 de suflete monahale s au instruit in domeniul situatiilor de urgenta | imaginea 1 Misiunea salvatorilor ieșeni de pregătire a personalului clerical și neclerical privind modul de evacuare în cazul producerii unor situații de urgență, acordarea primului ajutor și folosirea mijloacelor de primă intervenție în cazul producerii unui incendiu a continuat joi, 9 iunie a.c., la Mănăstirea Sângeap Basaraba din comuna Scobinți.

Domnii moldoveni au dăruit această mănăstire cu moşii, iazuri, şi prisăci. Aceasta dezvoltându-se imediat, cei care lucrau pe pământurile mănăstirii au format un cătun, care a preluat denumirea mănăstirii Sângeap.

Poiana Sângeap era locul de odihnă după numeroasele şi obositoarele vânători domneşti, iar Petru Rareş, copilărind la Curtea de la Hârlău, a cercetat mănăstirea. De asemenea, trebuie spus că aceasta se află pe calea strategică şi comercială ce leagă Hârlăul de Probota, Baia şi Suceava.

Joi, 9 iunie a.c., 20 de suflete monahale s-au instruit în domeniul situațiilor de urgență. Activitatea a avut la bază „Protocolul de prevenire” încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și ISU „Mihail Sturdza” al județului Iaşi.

Au fost prezenți la eveniment reprezentanţi ai ISUJ Iaşi, coordonatorul activităţii din partea Centrului Eparhial fiind preotul Marius Burghelea, directorul departamentului S.S.M./P.S.I.-S.U./G.D.P.R.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.