4 echipe de inspectori din cadrul ISU Timiş desfăşoară activități preventive

Joi, 28 Iulie 2022Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

4 echipe de inspectori din cadrul ISU Timis desfasoara activitati preventive | imaginea 1 Pe lângă un disconfort termic accentuat, temperaturile ridicate din ultimele zile cresc considerabil și riscul de incendiu. Prevenirea riscului de incendii de vegetație uscată, care, în aceste condiții caniculare, pot duce la adevărate tragedii, este o prioritate pentru pompieri.

Astfel, începând de vineri, 22 iulie a.c., 𝟒 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐈𝐒𝐔 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦ desfășoară activități de informare preventivă și control pe traseele: Timișoara-Orțișoara-Periam, Timișoara-Săcălaz-Cărpiniș-Jimbolia, Timișoara-Sânnicolau Mare și Timișoara-Pișchia-Fibiș.

Inspectorii de prevenire vor desfășura activități preventive în toate localitățile de pe aceste trasee și vor efectua controale la operatorii economici care activează în domeniul agricol.

Totodată, echipajele din cadrul subunităților inspectoratului se deplasează prin localitățile din raioanele de intervenție, efectuând activități de prevenire a incendiilor de vegetație uscată, inclusiv prin difuzarea mesajelor audio preînregistrate.

Se reaminteşte cetățenilor că arderea resturilor vegetale, a deșeurilor și a altor materiale combustibile se sancționează contravențional cu amenzi cuprinse între 1000 și 2500 lei. Pompierii sunt pregătiți să intervină în orice moment pentru gestionarea situatiilor de urgență produse în perioada caniculară.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.