Acțiune amplă de informare și instruire, la un operator economic

Marți, 23 August 2022Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Actiune ampla de informare si instruire  la un operator economic | imaginea 1 Informarea preventivă este o activitatea pe care ISU Sibiu o desfășoară constant, pentru a veni în întâmpinarea și în sprijinul operatorilor economici. Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă până la sosirea forțelor de intervenție se acționează responsabil, cu calm și corect. Pentru a putea face toate aceste lucruri este esențial să fii bine informat.

Specialiștii Inspecției de Prevenire ai ISU Sibiu au desfășurat, miercuri, 17 august a.c., o acțiune amplă de informare, instruire, dar și verificare a modului de acțiune al personalului unui operator economic din comuna Șelimbăr, în cazul producerii unei situații de urgență la locul de muncă.

În cadrul acțiunii, inspectorii au verificat dacă personalul operatorului economic își cunoaște responsabilitățile în cazul producerii unei situații de urgență, dacă acționează corect și mai ales dacă știe să acorde primul ajutor în cazul în care situația va impune acest lucru.

Pentru a veni în sprijinul angajaților, inspectorii de prevenire au realizat o acțiune de îndrumare, iar la fața locului a fost prezent și un formator din cadrul Centrului de formare SMURD, care a oferit informații despre acordarea primului ajutor foarte esențiale pentru salvarea vieții.

Activitatea de informare preventivă desfășurată de specialiștii Inspecției de Prevenire pe timpul verificărilor efectuate la operatorii economici urmărește conştientizarea angajaților asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor de prevenire. Se adresează mulțumiri tuturor pentru deschidere și pentru modul exemplar de acțiune pe care l-au arătat!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.