70 de copii au primit lecții de la pompierii botoșăneni, la Școala de vară

Luni, 05 Septembrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

70 de copii au primit lectii de la pompierii botosaneni  la Scoala de vara | imaginea 1 Pentru pompieri, părinți la rândul lor, cele mai grele misiuni sunt evenimentele în care sunt implicați copiii. Și, ori de câte ori sunt solicitați să le explice care este diferența dintre bine și rău, sunt alături de cei mici.

Vineri, 2 septembrie a.c., au răspuns invitației Parohiei “Sf. Mihail și Gavril” din Albești și au participat la școala de vară. Le-au vorbit celor aproape 70 de copii, pe înțelesul lor, cum trebuie să se comporte pentru a fi în siguranță acasă, la școală, pe stradă sau în grupul de prieteni.

I-au învățat să acorde primul ajutor, dar și cum să se comporte în diferite situații fie ca e vorba de incendii, inundații sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate. Copiii au avut posibilitatea să învețe și practic cum să procedeze în situații în care viața lor sau a celor din jur este în pericol, inclusiv prin parcurgerea unor trasee tehnico-aplicative.

La final, toți cei prezenți la școala de vară au primit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale “R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și “Nu tremur la cutremur!”.

Când pompierii și-au luat la revedere de la copii, aceștia au declarat, în cor, că “a fost cea mai frumoasă zi din viața noastră”!

La activitatea de informare și educare preventivă, organizată în baza Protocolului de colaborare încheiat între ISU Botoșani și Arhiepiscopia Iașilor, a participat și Simona Cărbunaru, voluntar în cadrul Programului național “Salvator Din Pasiune”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.