Activități de îndrumare și informare preventivă cu elevi și cadre didactice

Marți, 25 Octombrie 2022Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Activitati de indrumare si informare preventiva cu elevi si cadre didactice | imaginea 1 În luna octombrie, pompierii militari călărășeni desfăşoară o serie de activități de îndrumare și informare preventivă cu elevii și cadrele didactice.

Urmare a protocolului de colaborare privind prevenirea situațiilor de urgenţă în învățământul preșcolar, școlar și preuniversitar existent între Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” al județului Călărași și Inspectoratul Școlar Judeţean Călărași, s-au derulat deja o serie de activități de informare preventivă.

Acestea au avut loc la următoarele unități de învățământ: Colegiul Agricol “Sandu Aldea” Călărași, Liceul Danubius Călărași, Școala “Nicolae Titulescu” și Scoala “Mihai Viteazul” din municipiul Călărași & Liceul “Neagoe Basarab” din municipiul Oltenița.

Cu această ocazie, pompierii militari călărășeni susțin și activități de informare preventivă cu elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar din cadrul acestor unități de învățământ. Au participat până la acest moment la activitățile pompierilor apoximativ 3000 de persoane.

Cel mai important lucru constă în aceea ca fiecare dintre cei care au participat au învățat câte ceva despre abordarea unui comportament corespunzator in cazul producerii unei situaţii de urgenţă la care ar putea fi expuși la un moment dat.

Exercițiile de evacuare au decurs de asemenea foarte bine, nefiind întâmpinate probleme in ceea ce privește planul de avacuare a clădirilor. Cu același prilej au fost verificate si sistemele de alarmare, cât și dispozitivele și echipamentele complementare ale fiecărei unități de învățământ.

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” al județului Călărași urmează să desfășoare astfel de exerciții si activități de informare preventivă la multe alte unități de învățământ de pe raza întregului județ.

În respectivele unități școlare se vor susține lecții deschise, exerciții demonstrative, simulări in cadrul unor intervenţii, prezentări ale tehnicii de intervenţie și măsuri prim ajutor. Se adresează mulțumiri tuturor participanților pentru receptivitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.