Pompierii și preoții continuă colaborarea pentru prevenirea accidentelor casnice

Vineri, 14 Octombrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Pompierii si preotii continua colaborarea pentru prevenirea accidentelor casnice | imaginea 1 În fiecare lună pe data de 10, pompierii botoșăneni organizează acțiuni de informare și educare preventivă în cadrul campaniei “Un cămin sigur pentru copilul tău”.

Luni, 10 octombrie a.c., aceștia au solicitat sprijinul preoților care slujesc în Protopopiatul Dorohoi, pentru a transmite enoriașilor o serie de recomandări și măsuri pe care trebuie să le adopte, astfel încât copiii să fie în siguranță, acasă.

De la jocul copiilor cu focul și supravegherea permanentă a acestora, până la protejarea micuților de accidentele ce se pot produce în gospodării, toate se vor afla în atenția preoților, a părinților și bunicilor care vor trece pragul bisericilor. Activitatea s-a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iasilor și ISU Botoșani.

Informare preventivă:

👩‍👩‍👦‍👦 Copiii sunt foarte curioși și imprevizibili și, încă de mici, au tendința de a imita pe adulții.

⁉️ De câte ori, atunci când micuțul tău s-a lovit, nu ai spus „s-a întâmplat într-un moment de neatenție”? Și tot de atâtea ori ai spus că accidentul nu s-ar fi produs dacă nu ai fi lăsat la îndemâna lui obiectul respectiv.

‼️Așa realizăm că, pe lângă supravegherea permanentă, trebuie să înlăturăm din preajma lui toate pericolele. Ascundeți obiectele tăioase, ascuțite sau care se pot sparge!

☑️ Aveți grijă să nu lăsați la îndemâna copilului lucruri care se pot sparge sau pot cădea peste el, îl pot înțepa sau tăia.

☑️ Orice obiecte din sticlă, lut, porțelan – pahare, farfurii, borcan etc. – puneți-le în dulapuri, unde copilul nu va ajunge la ele.

☑️ Dacă copilul mănâncă din vase de sticlă, este cazul să le înlocuiți cu altele din plastic;

☑️ Obiectele de uz casnic – foarfece, forfecuțe, lame, ace, bricege, pixuri, andrele de tricotat, cârlige de croșetat etc. – depozitați-le în locuri unde copilul nu are acces;

☑️ Uneltele gospodărești (folosite îndeosebi de tați și bunici) – coase, topoare, furci, cuie, ciocane etc. – încuiați-le în magazie;

☑️ Cuțitele, furculițele, scobitorile, tirbușoanele și orice ustensile din bucătărie care pot fi periculoase – mutați-le în sertarele din PARTEA DE SUS a dulapului.

☑️ Obiectele care stau pe masă, noptieră, raft, dulap – trebuie să fie ușoare, bine fixate. Copilul le poate trage peste el și îl vor lovi în cădere.

☑️ E mai simplu să strângeți de prin casă toate aceste , decât să îi tot repetați: „Nu pune mâna!”, „Nu duce la gură!”, „Nu trage!”

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.