Acțiuni de informare a cetățenilor

Duminică, 20 Noiembrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Actiuni de informare a cetatenilor | imaginea 1 Slobozia, Malu, Vedea și Găujani sunt localitățile în care pompierii au organizat, marți, 15 noiembrie a.c., acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea incendiilor în gospodării sau pe terenuri.

Pe timpul acțiunilor, au fost prezentate principalele cauze care au provocat incendii în locuințe sau în gospodării:

  • scurtcircuitul: instalații electrice/prize defecte etc.;
  • coșul /burlanul de fum defect, necurățat sau neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului;
  • cenușă, jar sau scântei de la sistemele de încălzit;
  • folosirea focului deschis în spații închise, în apropierea lichidelor inflamabile;
  • amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzit.

Pompierii au discutat cu cetățenii despre incendiile care pot fi provocate de mijloacele de încălzire, coșurile de fum, instalațiile electrice sau de folosirea necorespunzătoare a buteliilor.

De asemenea, au adus în atenție folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile, acțiuni ce pot avea consecințe grave dacă nu sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

La activități au participat specialiști din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliență a Comunităților, care au distribuit materiale de informare preventivă și Primăriilor din aceste localități, astfel încât acestea să fie distribuite către cetățeni prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.