Incendiu în laboratorul de chimie al unei școli din județul Buzău

Duminică, 27 Noiembrie 2022Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Incendiu in laboratorul de chimie al unei scoli din judetul Buzau | imaginea 1 Marți, 22 noiembrie a.c., începând cu ora 10:00, la nivelul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al Județului Buzău a fost organizat un exercițiu tactic, de data aceasta protagoniștii fiind elevii de la o unitate de învățământ din comuna Beceni.

Conform scenariului exercițiului, în urma unui experiment în laboratorul de chimie a izbucnit un incendiu, care se propagă cu repeziciune în întreaga încăpere, doi elevi fiind răniți. Ulterior, personalul a efectuat o recunoaștere a clădirii, evacuând toți elevii cu excepția celor dintr-o clasă, de la parter, a cărei ușă era blocată.

În urma apelului 112, Detașamentul de Pompieri Râmnicu Sărat a intervenit sub coordonarea Locotenentului Bratu Alexandru, cu o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD și un APIC, pentru salvarea persoanelor surprinse în interiorul clădirii, lichidarea incendiului și acordarea primul ajutor medical persoanelor găsite la locul evenimentului.

Activitatea a fost desfășurată cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău, Serviciul de Ambulanță Județean Buzău, Consiliului Local pentru Situații de Urgență Beceni și Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Beceni, dar și alte structuri.

Pe tot parcursul exercițiului, elevii și personalul școlii au fost receptivi la îndrumările specialiștilor în domeniu, prezenți la această simulare. Evenimentul a fost un bun prilej de instruire și educare în prevenirea incendiilor.

⚠️ Specialiștii din cadrul ISU Buzău le-au transmis celor mici următoarele sfaturi de urmat în cazul producerii unui incendiu în incinta școlii:

✔️ anunțați incendiul primului adult pe care îl întâlniți și păstraţi-vă calmul;

✔️ părăsiți clădirea sub supravegherea și îndrumarea unui cadru didactic;

✔️ urmaţi căile de evacuare marcate. Nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua ghiozdanele sau alte obiecte de valoare! Viaţa este mai importantă;

✔️ când aţi ajuns în curte, îndreptaţi-vă spre locul de adunare marcat corespunzător. Aici, cadrele didactice vor face prezenţa;

✔️ aşteptaţi intervenția pompierilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.