Incendiu la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din municipiul Giurgiu

Duminică, 27 Noiembrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu la Scoala Gimnaziala  Mihai Eminescu  din municipiul Giurgiu | imaginea 1 Peste 490 de elevi s-au evacuat, marți, 22 noiembrie a.c., pe timpul unui exercițiu organizat la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din municipiul Giurgiu.

Un incendiu, izbucnit în cabinetul de informatică, a alertat cadrele didactice și elevii, care au simulat toți pașii ce trebuie urmați în cazul producerii unui astfel de eveniment.

Însoțiți de învățători sau profesori, copiii au ieșit din sala de clasă în momentul în care au auzit alarma și s-au adunat pe terenul de sport.

Specialiștii din cadrul ISU Giurgiu le-au transmis celor mici următoarele sfaturi în cazul producerii unui incendiu în incinta școlii:

✔️ anunțați incendiul primului adult pe care îl întâlniți și păstraţi-vă calmul;

✔️ părăsiți clădirea sub supravegherea și îndrumarea unui cadru didactic;

✔️ urmaţi căile de evacuare marcate. Nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua ghiozdanele sau alte obiecte de valoare! Viaţa este mai importantă!

✔️ când aţi ajuns în curte, îndreptaţi-vă spre locul de adunare marcat corespunzător. Aici, cadrele didactice vor face prezenţa.

✔️ aşteptaţi intervenția pompierilor.

De asemenea, persoanele responsabile la nivelul școlii au fost instruite cu privire la măsurile ce trebuie adoptate în cazul unei situații de urgență reale, astfel încât elevii și cadrele didactice să fie în siguranță.

Pe timpul acțiunii, au fost distribuite materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale “R.I.S.C - Siguranța nu e un joc de noroc”, “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și “Nu tremur la cutremur”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.