Măsuri de siguranță în apropierea Sărbătorilor de Paște

Vineri, 14 Aprilie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Masuri de siguranta in apropierea Sarbatorilor de Paste | imaginea 1 Sâmbătă seara vom sărbători Învierea Domnului, iar pompierii hunedoreni își doresc ca toți credincioșii să petreacă Sărbătorile de Paște în siguranță.

În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara acționează pentru aplicarea unor măsuri menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților, în locurile unde se preconizează participarea la slujba de Înviere a unui număr mare de credincioși.

Acțiunile din aceste zile vizează atât activități preventive, cât și de intervenție, astfel, încă de la începutul acestei săptămâni, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Hunedoara a efectuat o serie de acțiuni de verificare, monitorizare și control la 16 lăcașuri de cult, atât din localități urbane, cât și rurale.

Aici s-a verificat dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor, pe timpul slujbelor religioase. Aceste tipuri de activități vor continua și în următoarele zile, la alte biserici și catedrale, fiind verificate respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

În același timp, pe parcursul acestor activități, pompierii hunedoreni asigură instruirea reprezentanților clerului privind buna organizare a slujbelor, din punct de vedere al siguranței participanților, iar acolo unde este cazul vor acorda asistență tehnică de specialitate.

Pompierii recomandă cetățenilor ca, pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, să respecte câteva reguli simple, dar importante:

  • în nicio situație, nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu acestea aprinse; nu le lăsați la îndemâna copiilor;
  • este important ca lumânările aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile;
  • este bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.

Pompierii hunedoreni își doresc ca cetățenii să se bucurr de aceste sărbători, în liniște și fără evenimente neplăcute.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.