„Stop incendiilor de locuințe!” - un mesaj ce trebuie să ajungă în casele teleormănenilor!

Marți, 11 Aprilie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Stop incendiilor de locuinte     un mesaj ce trebuie sa ajunga in casele teleormanenilor | imaginea 1 Mereni, Crevenicu și Rădulești sunt localitățile în care pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au desfășurat joi, 6 aprilie a.c., acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea incendiilor.

Salvatorii au discutat cu oamenii despre incendiile care pot fi provocate de mijloacele de încălzire, coșurile de fum, instalațiile electrice sau de folosirea necorespunzătoare a buteliilor. De asemenea, au adus în atenție folosirea focului deschis pentru arderea vegetației uscate, a gunoaielor și a deșeurilor, acțiuni ce pot avea consecințe grave asupra comunităților, ele fiind interzise prin lege.

Pe timpul acțiunilor, cetățenilor le-au fost diseminate materialele de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și “STOP INCENDIILOR DE VEGETAŢIE”.

Crearea unei culturi a prevenirii în comunități prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, motiv pentru care aceste activități de prevenire vor continua și în perioada următoare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.