Activități de prevenire și conștientizare desfășurate în județul Vrancea

Joi, 13 Iulie 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Activitati de prevenire si constientizare desfasurate in judetul Vrancea | imaginea 1 La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” al județului Vrancea, în luna iunie a acestui an, au fost înregistrate 𝟐𝟖𝟒 cereri pentru emiterea avizelor, autorizaţiilor, acordurilor și pentru asistenţă tehnică de specialitate. Pe linia securității la incendiu au fost emise 𝟔 avize și 𝟐 autorizații.

În perioada precizată, au fost efectuate 𝟏𝟐𝟏 controale pe linia apărării împotriva incendiilor, din care: 𝟔𝟎 la operatori economici, 𝟐𝟖 la instituții publice, 𝟖 la localități, 𝟏𝟏 la obiective de investiții, 𝟏 inspecție comună cu alte instituții la obiective SEVESO și 𝟏𝟑 audituri la persoane autorizate care efectuează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Pe timpul desfășurării controalelor au fost constatate 𝟓𝟐𝟓 nereguli pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Din acestea, 𝟓𝟑 au fost soluționate operativ pe timpul controalelor. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 𝟒𝟕𝟐 sancțiuni contravenționale, din care 𝟒𝟒𝟎 avertismente și 𝟑𝟐 amenzi, în cuantum de 𝟐𝟎.𝟓𝟎𝟎 lei.

Tot în luna iunie, au fost desfășurate 𝟗𝟕 activități de informare preventivă, în cadrul cărora au fost instruite 𝟏.𝟗𝟑𝟗 persoane, fiind totodată executate 𝟖𝟒 exerciții de alarmare, evacuare și intervenție în diferite situații de urgență, în care au fost implicați 𝟖𝟒𝟎 participanți.

Activitățile de pregătire a populației și de prevenire a situaţiilor de urgenţă desfășurate de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Anghel Saligny” al județului Vrancea sunt cu caracter permanent și au rolul de a crește reziliența comunităților și gradul de siguranță a cetățenilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.