Acțiuni de informare preventivă la operatorii economici

Vineri, 04 August 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Actiuni de informare preventiva la operatorii economici | imaginea 1 Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui și-au intensificat acțiunile preventive la agenții economici care se ocupă de colectarea deșeurilor metalice de la populație. În cazul acestor operatori economici, un risc major este acela ca printre deșeurile metalice reciclate să fie descoperite muniții rămase neexplodate.

Pompierii militari au insistat ca angajații operatorilor economici să conștientizeze pericolele la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice riscurilor care derivă din colectarea deșeurilor metalice de la populație.

Tuturor angajaților din cadrul firmelor de reciclare a deșeurilor metalice le-au fost prezentate măsurile care trebuie luate pentru prevenirea accidentelor și/sau riscurile la care se expun în zonele în care se presupune că se găsesc muniții rămase neexplodate.

Angajatorii au fost informați asupra măsurilor care trebuie luate la descoperirea munițiilor neexplodate. Muniţiile neexplodate pot constitui un real pericol, iar în cazul descoperirii unor astfel de elemente trebuie anunţate imediat, prin numărul unic pentru situații de urgență, 112, organele abilitate și respectate următoarele recomandări:

  • nu le atingeţi, nu le loviţi sau mişcaţi din locul în care au fost descoperite;
  • nu le introduceţi în foc;
  • nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;
  • nu ridicaţi, nu transportaţi şi nu introduceţi muniţiile în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;
  • nu demontaţi şi nu predaţi la operatori economici specializaţi muniţii neexplodate în scopul valorificării ca deşeuri metalice;
  • nu folosiţi muniţiile pentru improvizarea diferitelor unelte sau ca ornamente;
  • în zona în care se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu permiteţi accesul, nu faceţi focul şi nu executaţi lucrări de îmbunătăţiri, săpat;
  • nu lăsaţi copiii să se joace cu aceste elemente de muniţie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.