Informare, control de prevenire, dar și amenzi usturătoare

Luni, 08 Ianuarie 2024Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Informare  control de prevenire  dar si amenzi usturatoare | imaginea 1 Șapte acțiuni de informare preventivă și control de prevenire, 31 de neconformități constatate, amenzi usturătoare.

Cuantumul celor trei amenzi aplicate a însumat 100.500 lei. Inspectorii de prevenire au constatat faptul că unul dintre obiectivele controlate funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Pe lângă misiunile derulate în plan operativ, o atenție sporită a fost acordată prevenirii evenimentelor care puteau fi generate de nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Astfel, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, în perioada 29 decembrie 2023 - 02 ianuarie a.c., la nivelul județului Vaslui au fost desfășurate șapte acțiuni de informare preventivă și control inopinat la operatori economici din categoriile comerț, turism și alimentație publică.

Pe timpul verificărilor, personalul specializat a constatat 31 neconformități pe linia securității la incendiu, deficiențe sancționate cu 28 de avertismente și 3 (trei) amenzi contravenționale, în cuantum de 100.500 lei. Verificările desfășurate au relevat faptul că unul dintre obiectivele controlate funcționa fără autorizație de securitate la incendiu.

Totodată, misiunile inspectorilor au vizat și obiective cu aglomerări de persoane, iar principalele scopuri urmărite au fost: verificarea respectării numărului maxim de utilizatori, a accesibilității căilor de evacuare, respectiv a echipării construcțiilor cu instalații de protecție împotriva incendiilor.

Se adresează mulțumiri structurilor M.A.I. de la nivelul județului Vaslui care au acordat sprijin în acțiunile desfășurate, efort care a contribuit la menținerea climatului de Securitate, atât pentru personalul specializat, cât și pentru clienții care au înțeles importanța acestor verificări și le-au susținut, în ciuda disconfortului creat.

Întrucât securitatea celor care aleg să își petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Caracterul permanent al activității de apărare împotriva incendiilor, stabilit de lege, poate fi asigurat doar prin implicarea reprezentanților obiectivelor existente la nivel județean în respectarea, în fiecare moment, a măsurilor de siguranță, inclusiv a celor care vizează numărul maxim de utilizatori prevăzuți de lege.

Nu se dorește sancționarea încălcărilor, ci constatarea modului în care sunt respectate măsurile de securitate, care să ofere un plus de siguranță pentru fiecare dintre noi.

Așa cum s-a menționat în repetate rânduri, pompierii solicită tuturor administratorilor obiectivelor din categoria turism, cluburi, baruri, unități de comerț etc. să inițieze demersurile necesare pentru intrarea în legalitate în ceea ce privește procesul de avizare și autorizare privind securitatea la incendiu, sens în care I.S.U. Vaslui manifestă întreaga deschidere și disponibilitate pentru acordarea sprijinului necesar.

Se reiterează faptul că funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu reprezintă o încălcare a legii, iar răspunderea revine exclusiv deținătorilor respectivelor construcții.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.