Acțiuni de informare preventivă desfășurate de pompierii hunedoreni

Luni, 04 Martie 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Actiuni de informare preventiva desfasurate de pompierii hunedoreni | imaginea 1 Zi plină pentru pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara care au organizat acțiuni de informare preventivă și de prezentare a tehnicii de intervenție.

Împreună cu voluntari de la „Crucea Roșie” și cu salvamontiști ai Serviciului Public Județean „Salvamont”, sâmbătă, 2 martie a.c., la Deva, Brad și în stațiunea montană Râușor, au avut loc întâlniri cu hunedoreni și turiști.

Acestora le-au fost prezentate tehnicile de acordare a primului ajutor, modul în care e recomandat să se comporte în eventualitatea producerii unor incendii, cutremure, inundații sau alunecări de teren, dar și tehnica pe care pompierii militari o folosesc în misiuni de salvare, pentru stingerea incendiilor, sau în alte intervenții care se impun în eventualitatea producerii unor diferite situații de urgență.

Evenimentele de acest gen fac parte din seria de activități ale pompierilor hunedoreni, derulate cu prilejul ”Săptămânii Protecției Civile”, în perioada 26 februarie – 3 martie a.c.

Astfel, dimineață, în parcarea Centrului Comercial „Shopping City Deva”, pompierii Detașamentului Deva au efectuat exerciții demonstrative, au organizat ateliere de prezentare și au amplasat puncte de informare preventivă.

Copiii și adulții au făcut cunoștință cu salvatorii, au primit răspunsuri la întrebări și au urmărit exercițiile demonstrative pe parcursul cărora a fost folosită o parte din tehnica de intervenție pe care pompierii o folosesc în misiunile de salvare a vieții și bunurilor celor aflați în dificultate.

De asemenea, cei prezenți s-au informat despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență care le-ar putea pune în pericol viața, sau despre măsurile de prevenire a incendiilor.

Acțiunea de la Deva a continuat în incinta Shopping City Deva, unde pompierii din cadrul Inspecției de Prevenire au oferit celor prezenți diferite materiale tipărite privind măsurile care trebuie luate pentru a preveni diferite situații de urgență.

La Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, pompierii Secției Brad au organizat o activitate de informare preventivă și de prezentare a tehnicilor de acordare a primului ajutor.

Ziua activităților de informare preventivă a fost completată de acțiunea pompierilor militari și a salvamontiștilor hunedoreni care, în stațiunea Râușor, au prezentat turiștilor modul în care trebuie să acționeze în diferite situații de urgență, dar și cele mai rapide și eficiente tehnici prin care se poate acorda primul ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.