Peste 850 de detectoare de fum, montate în ultima săptămână!

Marți, 23 Aprilie 2024Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Peste 850 de detectoare de fum  montate in ultima saptamana | imaginea 1 În cadrul primei etape a campaniei naționale „Detector pentru viață”, pompierii, alături de reprezentanți ai partenerilor lor, E.ON și Delgaz Grid, au continuat și săptămâna trecută (08-12 aprilie a.c.) montarea detectoarelor de fum și de monoxid de carbon în mai multe localități din țară, unde, conform statisticilor, s-au înregistrat cele mai multe incendii la locuințe.

Astfel, până joi, 11 aprilie a.c., salvatorii timișeni au finalizat montarea celor 375 detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid de carbon, în 15 comune din județ. Aceste acțiuni reprezintă un pas important în creșterea siguranței la incendiu și prevenirea intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

De asemenea, încă din primele zile ale săptămânii trecute, s-a început montarea a câte 500 astfel de dispozitive în județele Suceava și Mureș, iar de vineri și în județul Brașov.

SV ⤵️ Începând cu prima zi a săptămânii trecute până vineri, 12 aprilie a.c., în județul Suceava, au fost montate 161 detectoare de fum și 64 detectoare de monoxid de carbon, în gospodării aflate pe raza localităților Dumbrăveni, Marginea, Vama, Baia, Fundu Moldovei, Moara, Mălini și Preutești.

MS ⤵️ Totodată, în județul Mureș, pompierii au început montarea acestor dispozitive, iar în doar trei zile (10-12 aprilie a.c.) au reușit să ajungă în 144 de case din localitățile Petelea, Gornești, Filea, Maiorești, Morărești, Rușii Munți, Pietriș, Coasta Mare, Sânmartinu de Câmpie, Valea Seacă, Nima Rîciului, Rîciu, Ulieș, Șoard, Vânători, Sebeș, Albești, Sângeorgiu de Mureș, Sâncraiu de Mureș, Sebeș și Valea Ulieșului.

BV ⤵️ Campania a debutat vineri, 12 aprilie a.c., și în județul Brașov, cu montarea a 15 detectoare de fum și 5 detectoare de monoxid de carbon în 20 de gospodării din comuna Holbav.

Pe lângă montarea dispozitivelor, salvatorii au instruit familiile beneficiare cu privire la modul de utilizare și întreținere a detectoarelor și au distribuit materiale informative despre prevenirea incendiilor și riscurile intoxicării cu monoxid de carbon.

Astfel de dispozitive salvatoare de viață au fost distribuite și în județele Alba, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Teleorman și Tulcea, urmând ca acestea să fie montate în gospodăriile mai multor familii identificate ca fiind vulnerabile pe raza administrativă a fiecărui județ.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.