Acțiuni de informare la centrele de colectare a fierului

Vineri, 24 Mai 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Actiuni de informare la centrele de colectare a fierului | imaginea 1 Pirotehnicienii giurgiuveni au desfășurat, vineri, 17 mai a.c., acțiuni de informare la nivelul centrelor de colectare a materialelor feroase.

Acestea au vizat măsurile ce trebuie adoptate în situația în care o persoană se prezintă la aceste centre pentru a valorifica obiecte din fier ce par a fi elemente de muniție.

Acțiunile s-au desfășurat în municipiul Giurgiu, în 12 astfel de centre.

Reprezentanții acestora le-au precizat pompierilor că nu s-au confruntat cu astfel de cazuri, fiind interesați să afle toate informațiile necesare pentru a ști cum trebuie să se comporte în apropierea muniției rămase neexplodate din timpul conflictelor armate.

Pe timpul activităților au fost oferite și materiale cu informare preventivă, astfel încât toți angajații să aibă posibilitatea de a le consulta.

❗️Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea.

Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.