Serviciile Voluntare - tradiție seculară în județul Harghita

Sâmbătă, 20 Iulie 2019Harghita
Sursa Foto: ISU Harghita

Serviciile Voluntare   traditie seculara in judetul Harghita | imaginea 1 ISU Harghita vă prezintă unul dintre Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, cu o tradiție de 133 de ani, implicat activ în misiuni operative și preventive în zona Gheorgheni.

Ziarul zonal "Gyergyó", în ediția sa nr. 17 din 27 aprilie 1902, scria despre intervenția acestor pompieri la incendiile izbucnite în localitățile din zona Gheorgheni.

Este vorba despre SVSU Ciumani, înființat în anul 1886. Vechea tradiție a voluntariatului s-a menținut, iar comunitatea a conștientizat importanța acestei activități, astfel încât, în prezent, SVSU Ciumani are 22 de pompieri voluntari și 2 angajați, iar în dotare două autospeciale de stingere, un autoturism de teren, două motopompe transportabile. Șeful acestui SVSU este Andras Sandor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.