Un salvator are nevoie de ajutor!

Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Un salvator  are nevoie de ajutor | imaginea 1 Astăzi, venim în fața dumneavoastră cu o poveste tristă, dar în același timp o poveste despre luptă, dorință, demnitate și despre minuni.

Ionuț, pompierul oltean care salvează vieți de peste 14 ani, traversează de mai mult timp momente foarte dificile, dar nu a renunțat la luptă și continuă să se împartă între lupta cu secundele și lupta pentru o viață normală a copilului său.

Copilul cel mare al familiei Constantin îi veghează și îi ocrotește din Cer, după ce un eveniment nefericit l-a luat de lângă ei. Raissa, fata mijlocie a familiei, are acum șase ani și se luptă alături de părinți pentru Andrei.

Andrei, mezinul familiei, s-a născut, din păcate, cu o malformație rară, atrezie de esofag. A fost operat imediat după naștere, cu șanse zero de supraviețuire. Au urmat două săptămâni de comă, în care exista în orice moment posibilitatea să piardă lupta cu viața…chiar în locul în care și fratele său își dădea ultima suflare, în urmă cu trei ani.

A urmat o lungă perioadă petrecută la Spitalul Budimex, cu tratamente complexe și dureroase și medici care s-au luptat în permanență pentru viață lui Andrei. Operația cea mai dificilă a durat peste șase ore și a presupus refacerea primei intervenții chirurgicale, care se fisurase și care i-a cauzat un pneumotorax cu hipoxie.

Până la cinci ani, Andrei a suferit peste douăzeci de operații și viața lui a reprezentat o luptă permanentă, cu perioade lungi de spitalizare și sute de ore de recuperare.

S-au luptat pentru viața lui părinții, sora și fratele cel mare, care este îngerul lor păzitor. Le-au fost alături și cei apropiați, dar și oameni care au aflat despre povestea și au vrut să îi ajute. După ultimele investigații, diagnosticul medicilor a fost agenezie de corp calos și sindrom Coffin-Siris.

Transplantul de celule stem, realizat la o clinică din Polonia, poate reprezenta un pas important pentru recuperarea lui Andrei. Suma necesară pentru realizarea acestui transplant este 15.730 de euro și depășește posibilitățile familiei.

Împreună, putem să-l ajutăm pe Andrei să aibă o viață normală! Donații se pot face în contul Asociației Andrei Constantin: RO65BRDE290SV7704680290 sau accesând linkul: https://www.sperantapentruromania.ro/cause/andrei-constantin.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.