Un duo de succes la cârma pompierilor: Doctorul Raed Arafat și subordonatul său nemijlocit, generalul Dan Paul Iamandi

Luni, 21 Ianuarie 2019București

Un duo de succes la carma pompierilor  Doctorul Raed Arafat si subordonatul sau nemijlocit  generalul Dan Paul Iamandi | imaginea 1 Așa cum ne-a obișnuit, doctorul Raed Arafat nu se dă în lături atunci când îi vine vreo idee genială pentru a face mai bună, sau mai rea - depinde din ce unghi privim - viața pompierilor militari. Visul său a fost de ani buni să aibă la cârma pompierilor un inspector general stabil, atât în funcție cât și în supușenie, dar și să se vadă trecut în acte ca "șef nemijlocit" al șefului militarilor pompieri. Iată că a reușit.

Arafat a ales cum e mai bine pentru Armă

Iată că, după îndelungate căutări, Raed Arafat pare să fi găsit candidatul potrivit pentru funcția de șef al celor mai iubiți militari, în persoana generalului Dan Paul Iamandi căruia i-a regizat, nu putem spune organizat, un concurs pe măsură.

Acesta a fost împuternicit la cârma pompierilor în februarie 2018 și se are că a reușit să-și convingă superiorii că este cel mai potrivit pentru a ocupa acest portofoliu. Despre cum i-a convins generalul Iamandi pe pompieri despre calitațile sale de comandant, puteți afla lesne din arhiva revistei noastre. Una peste alta, generalul Dan Paul Iamandi va scrie istorie întrucât este primul pilot de raliu care ajunge conducător suprem al unei Arme nobile. Desigur, cu bunăvoința șefului nemjlocit - Raed Arafat și cu girul ministrului de interne, Carmen Dan, oamenii care vor gira pentru profesionalismul său în fața premierului Viorica Dăncilă.

Inspector general recrutat de tânăr de organele de contrainformații militare

Așa cum am mai scris, într-o adeverință publicată pe siteul cnsas.ro se atestă faptul că "Domnia sa, (domnul Iamandi Dan Paul - n.r.) militar în termen, a fost recurtat de organele de contrainformații militare pentru încadrarea informativă a militarilor în termen și a cadrelor din unitatea sa "în scopul prevenirii unor abateri de la ordinea și disciplina militară"; nu există un Angajament semnat de domnia sa, a avut numele conspirativ Ion Popa".

Desigur, nu a fost colaborator al Securității, cel puțin nu a avut un contract semnat în acest sens. Detalii, aici: Noul inspector general al pompierilor, recrutat de tânăr de organele de contrainformații militare.

Un manager bun nu trebuie să fie prezent pentru ca treaba să meargă strună!

Care au fost calitățile care l-au făcut pe generalul Dan Paul Iamandi eligibil pentru portofoliul de inspector general? Să ne amintim: în aproape 12 luni de comandă generalul și-a executat funcția la fără frecvență lăsând de multe ori, vreo 6-7 dacă nu ne înșeală memoria, comanda IGSU pentru adrenalina competițiilor de raliu. Pe lângă acestea nu au lipsit nici părăsirile de garnizoană, desigur, aferente zilelor libere sau concediilor legale de odihnă. E dreptul omului! Fapt inedit, care atestă încă o dată calitățile sale de bun manager, întrucât predecesorii săi din provincie, abia de părăseau Capitala pentru probleme personale, când și când.

În plus, același general a dat bir cu fugiții în momentul codului portocaliu de zăpadă din luna martie 2018, adică la puțin timp după ce a fost împuternicit inspector general. De gura răutăcioșilor de la Agenda Pompierului, șeful pompierilor s-a văzut nevoit a reveni la comanda IGSU pentru o ședință foto în Dispeceratul insitituției. Detalii, aici: Cu câteva ore înainte de ridicarea codurilor portocalii, inspectorul general lucra intens în Centrul Operațional Național al IGSU.

Pe timpul delicatului miting din 10 august, miting ce face obiectul cercetărilor penale desfășurate de Parchetul militar, generalul Iamandi se afla în concediu legal de odihnă pe o plajă exotică, departe de pregătirile pentru miting sau de gazele de luptă. A dovedit astfel încă o dată că este omul potrivit la locul potrivit și că știe când e mai bine să stea de-o parte pentru a nu intra nici măcar întâmplător pe contrasens cu superiorii.

Nici în momentul referendumului pentru familie, generalul Iamandi nu s-a aflat la comanda pompierilor, fiind ocupat, firește, cu un alt raliu. Detalii, aici: Pompierii pe jar, de referendum. Inspectorul general, din nou la raliu.

Generalul Iamandi - autorul ordinului libere vs. bani

De numele generalului Dan Paul Iamandi se leagă și ordinul apărut în luna martie 2018, prin care inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a stabilit: "compensarea activității desfășurate peste durata normală a timpului de lucru, în zilele de sâmbătă, duminică, precum și în zilele de sărbători legale, indiferent de modul de organizare a timpului de lucru, numai cu timp liber corespunzător".

Și tot opera asumată a distinsului general este și procedura de aplicare a înlocuirii plății orelor suplimentare cu zile libere, act pe care îl semnează singur, alături doar de geniile serviciului financiar. Detalii, aici: Pompierii militari: bani-nu, concediu-nu, libere-după posibilități?!?.

Vine luna martie...

Domnule general, totuși, vă urăm mult succes! Nu de alta, dar veți avea nevoie. În curând vine luna martie. Perioada de decont final pentru orele suplimentare lucrate de militari în anul 2018. Ne exprimăm speranța că la finalul lunii, toți pompierii operativi vor fi mulțumiți și cu buzunarele pline. Doar nu vă va prinde nepregătit această perioadă dificilă din an. Noi ne exprimăm speranța ca acum, titular de drept fiind, în urma unui concurs, cel puțin dubios, să aveți în vedere în primul rând binele oamenilor pe care îi conduceți.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.