Cum am negociat pentru lumea cealaltă?

Luni, 02 Decembrie 2013Giurgiu
Autor: col. Emil Apostol

Emil Apostol Se-ntâmpla în urmă cu câțiva ani. Mă aflam în poziția de comandant de grup (Batalion) la Grupul 3 Intervenție București, funcție îndeplinită cu drag 7 ani, până în 2011 când am plecat la Giurgiu. Vin dimineața la serviciu cu papamobilul, frumosul meu Renault Megane, fac o voltă pe platou la Morarilor și parchez. Ca de obicei oamenii erau la o cafea înainte de începerea zilei de muncă.

Stau cu ei la vrăjeală câteva minute, mai râdem, mai glumim. Îl iau pe Ghișea Gabriel și pe cei ce mai erau pe acolo și le zic: să nu vă prind că frecați menta. Mergeți și vă apucați de treabă. Era semnalul că pauza s-a terminat. Pleacă ei liniștiți și eu mai ramân un pic de vorbă cu ofițerii care se adunaseră și ei la intrarea în clădire. Gabi, vine și-mi spune: "Domnule colonel... stiți... azi e sărbătoare mare...". Eu habar nu aveam, însă oricum îl returnez la treabă... Sărbătoare-nesărbătoare... la muncă!

El pleacă spre locul unde erau adunați oamenii, nu știu ce le zice și izbucnesc în râs. Oarecum iritat, îl strig... vine fugind și zice: "Ordonați!". "Ce-aveți, mah, de râs??" El, zâmbind într-un colț, îmi zice: "Le-am zis ce ați ordonat, le-am zis și că v-am anunțat că e sărbătoare..." Eu: "Așa..." "Si, continuă Ghișă, au zis că nu cade pe ei ci cade pe dumneavoastră și pe lumea cealaltă o să vă fiarbă în smoală... și-atunci am început să râdem."

Sincer, m-a izbit și pe mine râsul, vizavi de imaginația lor... Îi zic... "bine, mah, mergi și le spune să facă doar curat peste tot și ce mai e de făcut pe administrativ." Se execută și... iar râsete! "Ghișeaaaaaaaaaaaaaaaa!!!" Cine mă cunoaște știe cam cum țip. "Ordonaaați!!!" "Ce mai e??? Ce mai aveți de râs, nu sunt mulțumiți!?" "Ba da! Au zis că în condițiile astea doar până la brâu în cazanul cu smoală" "Auzi măh, zi-le să joace fotbal, să doarmă, să facă ce vor!!"

Aveau dreptate oamenii... era sărbătoare mare!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.