Agenda Pompierului - cinci ani alături de pompierii militari!

Duminică, 24 Decembrie 2017Bihor
Autor: Ioana Anamaria Ungur

I.A. Ungur În aceste zile, chiar de Sfânta Sărbătoare a Nașterii Mântuitorului, mai exact chiar în noaptea de 24 spre 25 decembrie, Revista "Agenda Pompierului" aniversează 5 ani de existență.

Sunt 5 ani deja de când, timid, porneam la drum alături de pompierii militari, cu binecuvântarea Sfântului lor Ocrotitor, Iosif cel Nou de la Partoș și dornici să-i însoțim în dificilele lor misiuni de pe frontul incandescent. Sunt 5 ani de când am ales să ne dedicăm promovării imaginii acestor oameni minunați care trăiesc pentru a salva viețile și bunurile semenilor lor.

Am încercat să ne păstrăm obiectivitatea și să relatăm fidel atât misiunile militarilor cât și problemele delicate cu care aceștia se confruntă. Azi, (duminică, 24 decembrie a.c. -n.a.) pe la amiază, ne-am intersectat pe DN 79, în zona localității Gepiu, cu o autospecială a pompierilor timișeni. Am realizat că era vorba de forțele suplimentare trimise în sprijin la Moftinu. Mi s-a strâns inima la gândul că vor petrece sărbătorile departe de familiile lor și m-am cutremurat în fața devotamentului și dăruirii de care pompierii militari dau dovadă.

Uneori meseria de jurnalist pe frontul incandescent am simțit-o epuizantă și dificilă. Când i-am văzut azi, mi-am dat seama că a fi alături de ei este cel mai mic lucru pe care pot să îl fac pentru acești oameni minunați.

Mă înclin în fața voastră, în fața curajului și devotamentului vostru, și, vă spun din suflet "La mulți ani!", pentru că voi sunteți sufletul acestei reviste! Voi dați valoare rândurilor așternute aici, voi ne determinați să fim mai buni iar respectul vostru ne obligă să nu vă dezamăgim!

La mulți ani, dragi pompieri! Fiți binecuvântați!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.