"Scăparea" ministrului

Luni, 08 Ianuarie 2018București
Autor: Ioana Anamaria Ungur
Sursa Foto: Facebook

Scaparea  ministrului | imaginea 1 Un nou scandal bântuie sfera politico-guvernamentală din România. După sonda de la Moftinu, se pare că a venit rândul ministerului de resort să ia foc. Nu ne vom opri în acest material asupra laturii politice a ceea ce se întâmplă acum la nivelul Ministerului Administrației și Internelor. Și asta din respect pentru pompierii care, în calitatea lor de adevărați militari nu ar fi de bun augur să regăsească într-o revistă despre Arma lor, cancan-uri politice.

Există însă o latură a acestei întregi tevaturi care nu poate fi trecută cu vederea. Este într-adevăr inadmisibil ca într-o structură atât de lăudată de doamna ministru precum Poliția să se infiltreze persoane cu probleme psihice atât de grave. Mai ales în condițiile în care respectivul e și recidivist. Desigur, dacă e să fim corecți, trebuie să admitem că un ministru nu poate supraveghea fiecare angajat al ministerului. Nici măcar pe șefii acestora. În plus, primele fapte ale polițistului-pedofil au fost săvârșite în 2015 când doamna Dan se afla la Teleorman.

Dar, evenimentul care ocupă acum aproape toate canalele media din România, ne-a determinat să reflectăm asupra unor aspecte. Deh, fiecare cu ce-l doare. Astfel am observat că în perioada sărbătorilor de iarnă doamna ministru a vizitat, urat și lăudat structurile Ministerului de Interne precum Poliția și Jandarmeria. Niciun cuvânt însă pe pagina domniei sale despre bieții pompierii care stăteau pe o pungă de gaz, în preajma unui monstru de foc, la Moftinu. Nici măcar un cuvânt adresat pompierilor pe tot parcursul acelei intervenții extrem de dificile, periculoase și deosebite.

Am crezut că ar fi fost vorba de o scăpare. Dar scăparea a continuat și după încheierea intervenției. Din 6 ianuarie, distinsa doamnă nu a avut timp să le adreseze sutelor de pompieri care s-au perindat pe frontul incandescent de la Moftinu timp de 20 de zile, nici măcar un "Respect!". Și asta în condițiile în care intervenția lor a atras până și atenția și admirația strâinilor. Să fie această atitudine vreun semn că se pregătesc într-adevăr schimbări la vârful IGSU? S-a menținut o astfel de atitudine rezervată față de o situație care merita tot respectul și recunoștința ministrului tocmai pentru a putea tăia capete fără remușcări? Deh.. dacă-i lăudăm, ce motiv de schimbare mai avem? Politica struțului nu face cinste unui ministru! Pentru că dincolo de nisip, pompierii români au demonstrat la Moftinu că sunt devotați și gata de sacrificiu. A nu le recunoaște meritele sau a le trece cu vederea e un gest deloc elegant. Ca să nu spunem mai multe.

Ei... Viața bate filmul, iar cine sapă groapa altuia, deseori pică singur în ea. Distinsă doamnă Dan, e nedrept să cadă un ministru pentru incompetența agentului X și a superiorilor săi care nu au băgat de seamă că au de-a face cu un individ cu comportament deviant, deși antecedente existau. Și la fel de nedrept e să cadă capul unui comandant care a condus cu succes o intervenție grea. Dar cel mai nedrept e ca un ministru de resort să nu aibă măcar un mesaj de felicitare pentru sutele de militari și comandantul lor care au făcut cinste țării și Armei, protejându-și semenii, de sărbători, la Moftinu. Cuvintele bune, compasiunea și omenia, nu costă bani!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.