Agenda Pompierului "aduce prejudicii de imagine IGSU"???!!!

Joi, 30 Mai 2019București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Agenda Pompierului - Prima pagină Răspunzând, de fapt, refuzând să răspundă la solicitarea publicației noastre de a ne comunica numărul orelor lucrate pe fiecare an în parte 2015,2016,2017,2018 de către pompierul militar decedat în această primăvară la Focșani, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență ne-au transmis câteva gânduri pe care ne facem datoria să le publicăm.

"Bună ziua, Ca urmare a revenirii dumneavoastră la solicitarea a cărui răspuns a fost transmis în data de 20.05.2019, vă precizăm faptul că instituția noastră susține punctul de vedere furnizat anterior (adică militarul a lucrat 24 cu 48 - n.r.).

Dorim să vă asigurăm în continuare de întreaga noastră disponibilitate în ceea ce priveşte subiectele abordate în cadrul publicației Agenda Pompierului, astfel încât articolele postate să răspundă unor trebuințe de informare oportună, clară și corectă a oamenilor, prin verificarea autenticității tuturor informațiilor înainte de a fi furnizate.Informaţiile eronate, confuze sau incomplete diseminate în spațiul public, cauzate de o insuficientă documentare a autorului, pot genera un climat de neîncredere în rândul beneficiarilor comuni ai serviciilor noastre și, implicit, aduc prejudicii de imagine instituției noastre. În virtutea bunei colaborări, pentru evitarea unor știri bazate pe zvonuri sau supoziții, în care informaţia primară este remanentă în memorie şi modelează convingerile cititorului, ne manifestăm aceeași deschidere la colaborare, prin menținerea unui dialog continuu, corect și coerent. Mulțumim!"

Semnat, cum ne-am obișnuit, Serviciul Informare și Relații Publice.

Stimat colectiv al Serviciului Informare și Relații Publice, în spatele căruia stă pitit un onor comandant al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în subordinea directă a căruia se află serviciul de specialiști în imagine în discuție, dacă vă uitați în arhiva Revistei noastre de la înființare și până în prezent, veți constata că această publicație a fost mereu alături de INSTITUȚIA POMPIERILOR, în cele mai grele momente. Am fost pe baricade și la accidentul aviatic de la Apuseni, și la Colectiv, și în momentul delicat de la Siutghiol, și în momentul greu al incendiului de la Episcopia Greco-Catolică din Oradea și în multe alte momente în care presa nu mai prididea să atace Pompierii. Articolele noastre s-au concentrat în a scoate ÎNTOTDEAUNA în evidență devotamentul și curajul și sacrificiul de care sunt capabili acești oameni minunați.

Nu știm ce înseamnă pentru Dumneavoastră o bună colaborare, dar dacă înseamnă a aduce osanale persoanei care ocupă scaunul de inspector general, vă atragem atenția că nu intenționăm să abordăm un asemenea stil tocmai pentru că suntem o publicație INDEPENDENTĂ. Facem precizarea și vă asigurăm că indiferent cine va ocupa vreodată această funcție va avea parte de tot sprijinul, admirația și deschiderea noastră atât timp cât va fi cu inima alături de trupele de pompieri.

Ne asumăm faptul că punem întrebări incomode, ne asumăm faptul că suntem alături de pompieri și asta presupune inclusiv a deranja pe cei care nu le sunt alături sau nu vor să ia în considerare durerile lor. Ne asumăm faptul că punem în lumină aspectele care apasă pompierii, care contravin chiar legilor țării împiedicâd totodată un climat armonios în trupe. Dacă insituția IGSU reprezintă cu adevărat TOȚI pompierii, nu ar trebui să simțiți o atingere a imaginii atunci când sunt semnalate adevăruri. Desigur, adevărul e undeva la mijloc și din nefericire adevărul trupelor, în ultima vreme, este departe de a coinicide cu adevărul inspectorului general, respectiv cu cel al IGSU.

Rândurile pe care ni le-ați trimis - trecând cu vederea că nu făceau obiectul solicitării noastre dar admirăm excesul de zel al specialiștilor în imagine - să ne fie cu iertare, dar ne nelămuresc. Dacă ne uităm în paginile revistei vom găsi doar cuvinte de laudă, de admirație și dragoste sinceră față de pompieri. Singurele critici aduse vizau persoanele aflate la comanda vremelnică a trupelor sau deciziile care au afectat negativ trupele. Din moment ce vă simțiți lezați înțelegem că IGSU se regăsește într-o categorie separată față de POMPIERI. E regretabil și ne pare rău. Este surprinzător că insituția care coordonează pompierii români se simtă lezată, iar pompierii se simt apreciați și respectați de publicația noastră. Poate a venit momentul să luați ce e bun din critici pentru a vă regla în primul rând relația cu subordonații din linia I. Așa veți reuși să vă bucurați și Domniile Voastre și chiar să vă simțiți mândri - nu prejudiciați - de activitatea militarilor elogiată de noi, de aproape 7 ani.

Ne cerem scuze public colectivului SIRP, IGSU și inspectorului general al IGSU pentru că nu putem aplauda faptul că un comandant se află la raliu în situații în care ar trebui să fie la comanda trupelor, sau că nu putem felicita IGSU pentru neplata orelor suplimentare, sau că nu adulăm modul în care resursa umană este epuizată cu prilejul unui scrutin, sau că nu aplaudăm conceptul SMURD care consumă maxim resursa umană in POMPIERI.

Regretăm că domniile voastre considerați că nu suntem suficient de bine informați și că redactăm aticole pe baza unor zvonuri. Din nefericire, zvonurile nu sunt altceva decât lacrimile sufletului obosit de pompier. În rest vă asigurăm că iubim și respectăm pompierii și vă promitem că orice eveniment, orice decizie, orice acțiune a IGSU care schimbă în bine viața pompierilor o vom saluta și o vom mediatiza cu mare drag. Audacia et devotio!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.