Diagnoza care-i sperie pe Iamandi și Arafat!

Miercuri, 22 Ianuarie 2020București

Diagnoza care-i sperie pe Iamandi și Arafat | imaginea 1 Umblă vorba prin târg că undeva prin noiembrie anul trecut, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, colonelul Orlando Șchiopu, ar fi orodonat constituirea unei comisii la nivelul inspectoratului care să efectueze o diagnoză organizațională.

Comisia formată din medicii unității, psiholog, reprezentanți ai compartimentului de logistică, ai Centrului Operațional, cadre SSM, comandanți de subunități, comandanți de grupuri a analizat toate aspectele de la nivelul subunităților de intervenție privind condițiile de viață și de muncă ale militarilor, starea psihică și morală a trupelor etc..

S-a realizat astfel o diagnoză organizațională, pe baza unor chestionare, cam 2000, la care a răspuns sub protecția anonimatului, fiecare subofițer. Cu acest prilej nemulțumirile militarilor au ieșit la iveală. Unul din punctele nevralgice a fost programul în ture de 24 de ore pe ambulanțele roșii care, la nivel de București, epuizează resursa umană.

Surse neoficiale susțin că, colonelul Șchiopu ar fi înaintat un raport inspectorului general generalul Dan Paul Iamandi în care prezenta nu doar problemele depistate, dar și soluții. Aceleași surse din cadrul IGSU susțin că generalul s-ar fi speriat de diagnoza celor de la ISU București-Ilfov și tremura cămașa pe el de reacția stăpânului, doctorul Raed Arafat.

Gura târgului mai spune că generalul pilot de raliu nu a avut curajul încă să dea vreun răspuns la raportul comandantului pompierilor bucureșteni. Deși a trecut ceva timp și subiectul era unul ce merita toată atenția. În același timp, se pare că la nivelul ISU București-Ilfov, în lipsă de bani pentru orele suplimentare, se vorbește de o trecere la program de 7 ture. Și mai umblă vorba prin târg că în acest context, Șchiopu ar fi suficient de curajos să tragă pe dreapta, din lipsă de personal, ambulanțele doctorului. Sic!

Domnilor inspectori șefi din țară, domniile voastre pe când veți avea curajul și interesul să ascultați problemele reale ale subordonaților? Sau așteptați să vedeți dacă și ce metode noi de lichidare găsește doctorul ca să scape de personaje incomode?

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.