Videoconferințe pentru frustrările unui secretar de stat

Vineri, 17 Ianuarie 2020București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Raed Arafat   Specialistii in urgente israelieni vor veni in Romania sa trateze cetatenii spalatii pe creier | imaginea 1 O nouă videoconferință azi, cu toată floarea cea vestită de prin inspectoratele județene. Inspectorii șefi, unii mai îndrăzneți, alții submisivi, după putință, s-au adunat pentru a asculta ce au de comunicat Raed Arafat și subordonatul său nemijlocit. Spre surprinderea noastră, cu toate că organele de control sunt călare pe IGSU, cu toate că în țară orele suplimentare nu sunt plătite, Raed Arafat tot a găsit timp să se lamenteze cât de atacat este el de presă și de unii foști ofițeri. Bineînțeles Agenda Pompierului a fost, din nou, în topul "inamicilor publici" ai doctorului cu orgoliu cât un elefant.

Jurnaliști "cretini" care răspândesc zvonuri reale

Interesantă abordare. Organizezi o videoconferință ca să le spui subordonaților cât de frustrat ești tu și subordonatul tău nemijlocit de atacurile din presă. Adică folosești tehnica plătită din banii publici și aduni oamenii în timpul programului de lucru ca să le transmiți în țară că pe tine, marele secretar de stat, te-a atins un jurnalist "cretin" (cam aș se exprimă doctorașul națiunii cu nervii întinși și bunul simț plecat la colindat, în conversații private, ce e drept).

Într-un cor ridicol al bocitoarelor, ținând isonul șefului, distinsul subordonat pilot de raliu, într-un exces de victimizare de prost gust, și-a oferit numărul de telefon asistenței să poată fi sunat pentru a povesti curioșilor despre căsnicia sa. Domnule general, mai schimbați PR-ul că vă învață prost. Nu e nimeni curios de căsnicia dumneavoastră, nici de aventuri, nici de inima albastră, eventual dacă vreți să le povestiți de bonusurile de 50% care vin de la IGSU și ajung la psihologul de la ISU Iași. Dar viața dumneavoastră privată nu interesează pe nimeni. Nici din prima, nici din a doua căsnicie.

Revenind la salvatorul universal (al masturbatorilor cu siguranță - zilele trecute a mai fost predat unul la Floreasca dar nu ne-am obosit să mai publicăm filmulețul - dar și al ceterașilor care-și fac live pe Facebook din ambulanță de rau ce se simt) acesta s-a arătat teribil de iritat de răspândacii de zvonuri. Din păcate, domnule Arafat, Agenda Pompierului nu răspândește zvonuri. Problema măriei voastre este tocmai faptul că această publicație își asumă ceea ce scrie și că dacă se efectuează verificări, zvonurile devin realități care pătează nu imaginea Pompierilor ci imaginea celor care își fac imagine pe spatele lor sau imaginea comandanților de carieră care, datorită faptului că nu își iubesc oamenii, sunt doar cuiere ruginite de haină militară.

Comentariul de la miezul nopții și bunul simț

Da, este posibil ca noi, cei de la Agenda Pompierului, să fim în opțiunea lui Raed Arafat niște cretini, niște răspândaci de zvonuri. Așa ne alintă domnia sa când ceaiul de tei nu își mai face efectul și dă pe dinafară. Cu toate acestea, când acoliții domniei sale ne contactează în miez de noapte pentru a șterge un comentariu de pe site care îl punea pe Raed Arafat într-o postură mai mult decât jenantă și care făcea referire la viața sa privata, am răspuns prompt, ceea ce arată că avem mult mai mult bun simț și omenie decât și-ar putea doctorul imagina.

Numai bine, pentru ca a doua zi la amiază, doctorul nervos, să ne dedice un moment de aur într-o videoconferință. Ați evoluat: videoconferințe, convocări, ce baftă pe capul nostru! Vă mulțumim! Sincer! Și știți de ce? Pentru că cei care vă ascultă nu ne respectă pentru că îi obligă inspectorul șef sau comandantul de unitate, sau regulamentele sau bunul lor simț, așa cum se întâmplă în cazul domniei voastre. Cei mai iubiți militari ai României, ADEVĂRAȚII SALVATORI, sunt alături de noi pentru că pur și simplu ne iubesc. Respectul din frică nu e respect, domnule Arafat! Dacă un om, fie el pompier sau voluntar, discută cu noi, în privat, și astfel nu încalcă niciun regulament, o face pentru că aici a găsit sprijin, o face pentru că aici a găsit bunăvoință și în primul rând pentru că nu suntem o publicație de cancan, nu publicăm secrete de budoar și nu ne băgăm nasul în așternuturile nimănui. Publicăm doar lucruri certe, concrete, care au legătură cu durerile și problemele pompierilor pe care dacă i-ați privi altfel decât ca pe sclavi, ați lăsa aerele de dictator și ați căuta să îi înțelegeți și să le arătați măcar respect, măcar deschidere, măcar omenie, măcar compasiune.

Că nu suntem o publicație de cancan o dovedește în primul rând faptul că am șters comentariul care vă discredita din alte puncte de vedere decât cel profesional și care pe noi nu ne interesează. Dacă eram răspândaci sau josnici, îl lăsam la locul lui, ba poate mai și speculam pe subiect.

Audacia et devotio, dottore!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.