Pompierii “leneși” trimiși în linia I în lupta cu virusul, cu o mască pe om, pe tură, nu se înghesuie la vaccinare! Oare de ce?

Sâmbătă, 24 Iulie 2021București

Citeam zilele trecute un titlu de cancan gen “nici măcar subalternii lui Raed Arafat nu se vaccinează”. Desigur, jurnalistul caută întotdeauna un titlu de impact, un titlu care “vinde”. Numai că de această dată titlul a fost menit a atinge direct orgoliul și așa nemăsurat al doctorului autointitulat șef peste pompieri.

În abordarea subiectului însă, atât doctorul cât și jurnaliștii au uitat câteva aspecte esențiale. Ca de exemplu că acești pompieri, care au îndrăznit să nu se vaccineze decât în proporție de 30%, au fost trimiși în linia întâi, în lupta cu virusul, încă de pe vremea când acest virus era “necunoscut” pentru unii, era “o banală răceală” pentru alți deștepți, “un mic punct pe harta lumii”, pentru alt geniu.

Cum spuneam, pe vremea când izoletele îngrozeau oamenii pe străzi într-o paradă macabră, pompierii noștri erau trimiși și alergați precum caii de curse, să care nu doar cazuri sub semnul întrebării de pacienți cu Covid, dar și românașii repatriați. Revista noastră a semnalat nu o dată faptul că în plină pandemie, pompierii erau trimiși pe ambulanțele roșii deseori cu o mască pe om, pe tură de 24 de ore. Măștile acelea așa zis chirurgicale, neconforme, care dispar mai nou încărcate în avioane, spre alte zări. Desigur, important e că banii au ajuns la destinație și că încrengătura e atât de mare încât greu va fi descâlcită de procurori.

Revenind la pompieri. Distinsul Raed Arafat, același care uitând despre cine vorbește îi numea pe pompierii care nu doreau să urce pe ambulanțele lui roșii, niște “leneși” care “stau și așteaptă să izbucnească un incendiu” (apropo, că tot veni vorba, le mai spuneți leneși și după incendiile și inundațiile recente, sau v-ați răzgândit?), declară într-un interviu că, motivul pentru care pompierii nu se vaccinează ar fi: “Am sesizat că ei caută informația unde e mai e senzațională decât să fie mai științifică”. Pe bune? Adică, dacă tot sunt leneși, mai au timp și de cancan, și dacă tot cred toate prostiile, nici cu inteligența nu stau prea bine?

Păi nu credem că a văzut cineva mai mulți bolnavi de Covid decât pompierii. Doar au fost primii care au intrat în bârlogul virusului, deseori neprotejați. Pentru că măscuțele FFPX erau cam nașpa și nu ajungeau decât pe la birouri. Unde mai pui că erau și puține. Iar cele așa zis chirurgicale erau un dezastru. Subțiri asemeni unui tricou uzat. Fularul bunicii ar fi fost armură pe lângă aceste “măști”. Nici spitalele nu stăteau mai bine. Se descurcau medicii și asistenții cum puteau.

De ce nu se vaccinează pompierii? Păi, iaca, de-asta! Pentru că atunci când nu se știa nimic despre acest virus v-a durut în cot de protecția lor! Pentru că în multe inspectorate decontaminarea se făcea cu domestos și cu ce mai aveau oamenii la îndemână. Pentru că cel puțin un pompier a murit după ce a stat în frig așteptând repatriații, mai apoi conducându-i spre domiciliu cu o mască pe figură.

La fel ca pompierii au fost jandarmii, polițiștii, trimiși în stradă, de care îți era mai mare mila. Cu măști insuficiente. Presupunem că un doctor știe că o astfel de mască dacă o dată a fost atinsă cu mâna nu mai e sterilă. Respectiv că după o oră de purtat se umezește. Și atunci? În 24 de ore? Cam cât de bine “protejează”?

Mai e la fel de incredibil că subalternii lui Arafat nu se vaccinează? N-a rămas unul să nu fi intrat în contact cu virusul, fie de la colegi, fie de la pacienți. Probabil mulți au deja imunitate naturală. Dar ce mană cerească pentru campania de vaccinare ar fi să se vaccineze pentru a-i scoate la interval cu un clip dat la presă în care să arăți oamenilor că dacă se vaccinează îi apără pe pompierii care sunt SINGURII mereu alături de ei, nu-i așa?

Si cum românii nu mai cred în Arafat iar în Guvern nici atât, ce bine era dacă pompierii erau fan vaccinare. Doar că atunci când îi arunci dezarmați direct în brațele virusului necunoscut, nu le poți pretinde mai apoi să ia un vaccin în testare pe motiv că “îți pasă” de ei

Raed Arafat e un tip inteligent, doar nu degeaba vor să-l cumpere șeicii cu un preț echivalent cu greutatea sa în aur. Știe că legislația română nu permite vaccinarea cu forța, mai ales cu un ser experimental. Și mai știe că nu e de bun augur să pui șefii și șefișorii să îi amenințe. Nu de alta, dar poate ajung prin presă și atunci chiar s-a dus naibii campania de vaccinare. Și dacă tot vorbim de virus necunoscut, sunt două lucruri care se cunosc cu certitudine și pe care producătorii vaccinului nu doar că le recunosc dar le și spun cu fermitate: 1. VACCINUL ESTE ÎN TESTARE PÂNĂ ÎN 2023. 2. NU SE CUNOSC EFECTELE SALE PE TERMEN MEDIU ȘI LUNG. Nici măcar în ce privește perioada pentru care acesta conferă imunitate nu există date concrete. Restul e decizia fiecăruia. Pentru că fiecare își asumă și semnează că dacă i se întâmplă ceva după vaccin, pe termen scurt, mediu sau lung, nu răspunde nimeni, nici Guvernul, nici producătorul.

Atașăm materialului câteva poze cu stilul de măști primite de pompieri în timpul pandemiei. Măști care cu siguranță nu l-au ținut pe Coviduț la distanță. Neconforme, puțin spus. Restul e cancan.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.