Banalul chiștoc de țigară

Luni, 19 Aprilie 2021Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Banalul chistoc de tigara | imaginea 1 Un început de incendiu s-a produs în dimineața zilei de sâmbătă, 18 mai, a.c., la un apartament al unui bloc de locuințe de pe str. Belșugului din municipiul Satu Mare.

Vecinii s-au alertat văzând că iese fum de la un apartament de la etajul 1. Până la sosirea forțelor profesioniste, aceștia au încercat să forțeze ușa de la intrare, dar nu au reușit. Pompierii au acționat pentru deblocarea ușii, au pătruns în apartamentul inundat de fum și au descoperit faptul că ardea mocnit o parte din mobila de bucătărie. Au procedat rapid la cercetarea apartamentului pentru a se asigura că nu există victime, au stins incendiul și au aerisit toate încăperile.

Incendiul a pornit de la coșul de gunoi, în care proprietarul aruncase câteva chiștoace de țigară fără a se asigura ca acestea sunt complet stinse, după care a plecat de acasă.

Apelul rapid la 112 și intervenția promptă au făcut ca pagubele să fie destul de mici: a ars coșul de gunoi, parțial mobilierul și a fost degradată ușa de la intrare.

Atenție unde fumați!

Atenție unde aruncați țigara sau chiștocul! Acestea pot provoca incendii de proporții. Nu le aruncați la întâmplare sau în recipiente de plastic sau alături de deșeuri combustibile (hârtie, plastic, textile etc.).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.